Hoi! Ik ben Tets, ook wel Wietske van Dijk, 28 jaar oud en woon in Tilburg. In 2020 volgde ik mijn eerste keramiekcursus en ben ik verliefd geworden dit vak. Ik heb verschillende cursussen handvormen en draaien gevolgd. Daarna ben ik zelfstandig aan de slag gegaan bij de open studio van Patty Schilder in Amsterdam en sinds dien verkoop ik mijn gemaakte creaties. Afgelopen zomer ben ik naar Portugal gegaan voor een keramiek cursus van Kees Agterberg en werd voor mij duidelijk, ik wil van mijn hobby mijn werk maken. Dus ik heb Studio Tets ingeschreven bij de KVK en heb sinds kort een studio in het Goretti pand in Tilburg. Hiernaast heb ik nog een baan, dus ik heb helaas niet alle tijd voor mijn studio. Maar ik ben al een stapje dichter bij mijn droom en geniet ervan om aan het werk te zijn in de studio. 

Uit het hoofd, in de klei 

Wat maak ik?

Ik maak keramiek met handvormen en met de draaischijf. Ik maak gebruiksvoorwerpen zoals koffiekopjes, schaaltjes, borden en accessoires zoals kandelaars en vazen. Af en toe houd ik een sale via Instagram of offline dus houd mijn socials in de gaten als je iets wil kopen!

 

Wat gebeurt er in Studio Tets?

Ik maak keramiek geef cursussen / workshops handvormen om mijn liefde voor klei over te dragen. Dan kan iedereen uit het hoofd, in de klei ♥️

 

Waar komt de naam Studio Tets vandaan?

Die bijnaam heb ik te danken aan mijn vriendinnen (Wietske > Tietske > Tets)